TEKMİL:
İzciler “U” düzeninde dizilirler. Lider öbek başları tekmil getirirler. Öbek başı olan izci bir adım öne çıkarak öbeğine “Hazır Ol” komutu verir ve hemen liderin karşısına geçerek selam verir ve elini indirir. Bütün öbekler tamamlandıktan sonra nöbetçi öbek başı dikkat komutu ile o günkü nöbetçi yöneticiyi öbeklerinde kaç kişi varsa ve hangi amaçla toplanmışlarsa o çalışma için tekmil verir. Örneğin: Ak öbek on kişi ile bayrak törenine hazırdır liderim gibi. Daha sonra nöbetçi öbek başı diğer öbek başlarına yerlerinize marş marş komutuyla öbeklerinin başına dönerler. Öbeğin başına giden öbek başı “Rahat” komutu ile öbeklerine seslenir.
Nöbetçi olan yönetici kursun veya kampın tümüne seslenerek kurs müdürüne veya kamp müdürüne tekmil verir. Amaç kursta veya kampta o anki çalışmada kaç kişinin bulunduğunu belirlemektir. Hasta varsa veya o çalışmada olmayan varsa belirlenmiş olur.
TEFTİŞ:
Daha çok kıyafet, oda, çalışma düzeni öbek veya oba ruhu bakımından değerlendirilir. Kamplarda Oba içindeki oba ruhunu canlı tutmak, birlik beraberliği, çadır içine, çevresine ve kişisel temizliğe dikkat edilmesini sağlamak amacıyla Ünite Lideri tarafından genelde sabahları yapılan haberli habersiz kontrollerdir. Teftişlerde oba ruhu, temizlik, çadır içinin-çevresinin düzeni gibi kriterlere göre puanlama yapılır. Puanlamadaki esas amaç obalar arası rekabeti ve oba içi dayanışmayı sağlamaktır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder